Samen toekomstgerichte wijken realiseren

Samen toekomstgerichte wijken realiseren

Een integrale aanpak die met alle partijen samen een duurzame en kansrijke leefomgeving realiseert met aandacht voor wonen, werken, infrastructuur, energie en ecologie.

Hoe gaan we om met het ruimtetekort in ons land en de vele functies en uitdagingen die daarbij komen kijken? Hedendaagse vraagstukken rond wonen, werken, infrastructuur, energie en ecologie vragen een integrale aanpak en omarmen van complexiteit. 

Werken aan toekomstgerichte oplossingen in de wijk vraagt daarom om samenspel met gemeenten, woningcorporaties, zorgverleners, maatschappelijk werkers, incassobureaus en nog vele anderen. Maar elke partij heeft z’n eigen ambities, doelen, verantwoordelijkheden en taal.  Je wilt kunnen sturen vanuit een integrale aanpak. Maar hoe pak je dat aan met behoud van voortgang, realisatiekracht en regie?

Hoe kom je samen wel verder

Wij voeren met de partijen het andere gesprek. Als regisseurs van de samenwerking werken wij vanuit gedeelde belangen aan een gezamenlijke ambitie. P2 brengt alle betrokkenen bij elkaar, staan tussen de partijen en zorgt ervoor dat alle belangen op tafel komen. Met de aanwezige kennis ontwikkelen we nieuwe perspectieven en komen we tot overeenstemming. Stap voor stap werken we naar die duurzame toekomstgerichte leefomgeving.

Samen doen, leren en beter doen

Na alle voorbereidingen wordt een pragmatisch plan van aanpak opgesteld vanuit draagvlak. We beginnen met de eerste stap gewoon te doen. Zoals we met elkaar hebben bepaald. Resultaat motiveert om samen verder door te pakken. De praktijk staat centraal; als de situatie of de opgedane ervaringen er om vragen, passen we de aanpak aan. Doen, leren, beter doen: dat is waar P2 voor staat.

Waarom P2

P2'ers zijn zeer ervaren procesmanagers met ruime kennis op het ontwikkelen en begeleiden van multidisciplinaire werkwijzen bij organisaties, gemeenten en provincies. Complexe vraagstukken zijn ons werkterrein. Altijd vanuit een duurzame en resultaatgerichte houding. Met onze creativiteit en ons vermogen om mensen te verbinden, brengen we zaken in beweging en komen tot resultaat. Meer weten? Drink dan eens een kop koffie met Mirjam van Oosterhout.

 

 

Praktijkvoorbeelden

Langer en vitaal thuis wonen in Rotterdam

Langer en vitaal thuis wonen in Rotterdam

Rotterdam wil een stad zijn waar mensen gezond en vitaal oud kunnen worden. En waar passende zorg en ondersteuning is als mensen dat niet meer zelfstandig kunnen. Maar hoeveel kom je met zoveel verschillende samenwerkingspartners tot uitvoering van deze ambitie?

Lees meer
Duurzaamheid bij een woningcorporatie

Duurzaamheid bij een woningcorporatie

Hoe tem je een veelkoppig monster?

Lees meer
Zo bouw je samen een toekomstbestendige wijk

Zo bouw je samen een toekomstbestendige wijk

Culemborg pakt het procesmatig aan. 

Lees meer
Aanjager in de gebiedsontwikkeling van Bijlmer Centrum

Aanjager in de gebiedsontwikkeling van Bijlmer Centrum

Bijlmer centrum is met zijn 50 jaar het oudste deel van de Bijlmer. Ooit “wijk van de toekomst”, nu al meer dan 40 jaar als achterstandsgebied gekenmerkt. Terwijl de flats en de veelal groene openbare ruimte er op het eerste gezicht goed bij staan, laten de sociaaleconomische indicatoren keer op keer zien dat Bijlmer Centrum achterloopt op de rest van Amsterdam. 

Lees meer

Wij werken o.a. voor

Gemeente Leiden
gemeente tilburg
ministerie van economische zaken
LBP Sight
Gemeente Westland
Gemeente Enschede v2
Webasto
logo gemeente utrecht nederlands groot 1200
Provincie Noord Holland
Provincie utrecht logo vierkant
Danone one planet
Regio FoodValley