Verduurzaming realiseren in de voedselproductie door samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders te organiseren.
Verduurzaming binnen de voedselproductie is een continu en complex proces waarin diverse thema’s spelen, zoals
Realisatie van deze opgaven vraagt om wendbaarheid, daadkracht en aanpassingsvermogen. Vaak lopen er meerdere projecten tegelijkertijd en zijn er veel verschillende stakeholders met tegenovergestelde belangen en emoties. Het managen van een programma of project is hierdoor complex geworden. Deze complexiteit kan verlammen, vertragen, weerstand of op het oog onoverbrugbare conflicten opleveren.
We zien dat projecten vaak geleid worden vanuit de lijnorganisatie of een gedelegeerd projectmanager met een specialistische achtergrond. Dat brengt ook een 'narrow perspective' op het project dat gerealiseerd moet worden. De complexiteit van de opgave zit in de sturing vanuit de (lijn-)organisatie aan het cross-functionele team. Zij moeten samen werken aan de oplossing, terwijl een ieder vanuit zijn eigen afdelingsverantwoordelijkheid in de wedstrijd zit. Daar bovenop is de focus voornamelijk gericht op de dagelijkse praktijk met haar uitdagingen waardoor vaak voortgang en resultaat wordt bemoeilijkt.
Als business project manager kijken we vanuit de doelen van de organisatie naar de opgave en nemen eigenaarschap. We zijn een sparringspartner voor de opdrachtgever over het ‘waarom’ van de opgave, wat proberen we samen te bereiken? We zullen de organisatie challengen om het optimale resultaat te bereiken. Resultaat behalen we door het besluitvormingsproces te organiseren en met het juiste projectteam vanuit de business aan de slag te gaan en de onderlinge samenwerking te managen.
Wij voeren het andere gesprek vanaf het moment dat we binnenkomen. Vanuit een frisse blik, niet handelend vanuit de lijn. Door te kijken, vragen te stellen, aannames te toetsen, belangen boven water te krijgen en afdelingen en/of stakeholders met elkaar in gesprek te brengen. We betrekken hen in het proces en leggen de verbindingen. Hierdoor komen mensen in beweging en samen met hen werken we naar oplossingen met draagvlak voor alle betrokkenen.
We kennen de brede wereld van Food, spreken de taal van bedrijven én overheden, en kijken altijd integraal naar het vraagstuk. We hebben expertise op het gebied van duurzaam produceren en het realiseren van projecten op het gebied van product- en verpakkingsinnovaties, digitalisering van processen of CapEx gerelateerde implementaties.
Wij geloven in de kracht van samenwerken om het onmogelijke mogelijk te maken. Zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen, staren we ons niet blind op alleen het doel, maar houden de 'waarom' van de organisatie voor ogen. We sturen tegelijkertijd op resultaat en managen de dynamiek van de samenwerking en de omgeving. Door daadkracht en gevoel te combineren voor een toekomstbestendig, dus blijvend resultaat. Zowel voor de organisatie als de wereld om ons heen.
Neem contact op met Gerard Leenders of Nynke Arntzen.
Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.
Lees meer