Food

Food

Bij P2 Food zetten we ons in voor een betere toekomst, waarin minder voedselverspilling, duurzamere verpakkingen en gezonde voeding voor iedereen vanzelfsprekend en toegankelijk zijn.

Experts in de voedselwereld

Wij realiseren projecten, begeleiden processen en managen programma's om concrete resultaten te behalen. Ons team bestaat uit experts met een brede achtergrond en netwerk in de voedselindustrie, en een uitgebreide expertise in project-, proces- en programmamanagement. Onze klanten zijn bedrijven, overheden en andere organisaties die streven naar duurzame veranderingen in de voedselketen.

Bij team Food begrijpen we als geen ander de complexiteit van de voedselindustrie. We hebben diepgaand inzicht in de keten en spreken de taal van zowel het bedrijfsleven als de overheid. We geloven dat alleen door intensieve samenwerking met alle betrokken partijen echte verandering mogelijk is.

Complexe uitdagingen naar concreet resultaat

Dagelijks zetten we ons met passie in voor uitdagende vraagstukken, waarbij we streven naar een toekomstbestendige voedingswereld. Onze aanpak is gericht op resultaat. We brengen gedrevenheid, expertise en organisatiekracht samen om zelfs de meest complexe uitdagingen om te zetten in concrete successen. Elke opdracht is uniek, daarom gaan we samen met onze klanten in gesprek om de juiste aanpak te bepalen. Samen werken we aan duurzame voedselproductie, versnelling van de voedseltransitie en het versterken van organisaties.

Ook samen aan de slag?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Mirjam Wagenaar.

 

Thema's waar wij aan werken

shutterstock 2072219612

Duurzame voedselproductie

Vanuit bedrijfsbreed perspectief organiseren wij de samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders met het doel projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde vo... Lees meer

shutterstock 2072219612

Duurzame voedselproductie

Vanuit bedrijfsbreed perspectief organiseren wij de samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders met het doel projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde vo... Lees meer

shutterstock 1825087862

Voedseltransitie versnellen door ketensamenwerking

Vanuit samenwerking tussen private en publieke partijen realiseren van waardecreatie, keteninnovaties, nieuwe spelregels en verdienmodellen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Lees meer

shutterstock 1825087862

Voedseltransitie versnellen door ketensamenwerking

Vanuit samenwerking tussen private en publieke partijen realiseren van waardecreatie, keteninnovaties, nieuwe spelregels en verdienmodellen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Lees meer

shutterstock 1790252903 1

Organisaties versterken

Verander- en ontwikkeltrajecten op maat om organisaties verder te helpen en om duurzame veranderingen te borgen  Lees meer

shutterstock 1790252903 1

Organisaties versterken

Verander- en ontwikkeltrajecten op maat om organisaties verder te helpen en om duurzame veranderingen te borgen  Lees meer

Meer weten?

  • Duurzame voedselproductie:
    Mirjam, Gerard
  • Voedseltransitie versnellen door ketensamenwerking:
    Lia, Marcel
  • Organisaties versterken:
    Mike

Praktijkvoorbeelden

Samen bouwen aan een nieuwe eiwitketen

Het startpunt: 14 juli 2022 werd in aanwezigheid van minister Henk Staghouwer van Landbouw Natuur en Visserij op de Floriade Expo de ‘Green Deal Eiwitrijke Gewassen’ ondertekend door 56 ketenpartners. Het doel van deze ‘Bean Deal’ -onderdeel van de Nationale Eiwitstrategie- is om de teelt, verwerking én consumptie van eiwitrijke gewassen als lupine, veldbonen, soja en erwten van Hollandse bodem op te schalen. Met als bedoeling om de import van soja uit het verre buitenland te verminderen, de eiwittransitie te versnellen, én de natuurwaarde op de akkers te stimuleren.

Lees meer

Het gaat er niet alleen om de puzzelstukjes van de stakeholders op z'n plek te leggen, maar ook om de puzzel te ontwerpen.

Andreas Oerlemans, Projectmanager P2

Lees meer
Voorzijde Experience gebouw uitsnede 1536x737

Hoe realiseer je een uniek voedselavontuur?

Marcel werkt sinds het voorjaar van 2019 samen met wetenschappers, NGO’s, bedrijven, overheden en educatieve instellingen, aan een attractie over voeding: het World Food Experience Center in Ede.

Lees meer
EPS 1

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Euro Pool System is de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen. Met haar kratten optimaliseert Euro Pool System niet alleen de keten; het bedrijf bouwt ook verder aan een duurzame toekomst. De organisatie staat aan de vooravond van een belangrijke duurzame stap: het hergebruik van haar oude kratten voor de productie van nieuwe kratten.

Lees meer

Er is met één innovatie-aanpak één taal ontstaan en dat helpt de hele organisatie.

Floor Verdenius, Projectmanager P2

Lees meer

Wij werken o.a. voor

campina2
Regio FoodValley
Thai Union Trading Europe
Euro Pool System
World Food Center
Swinkels Family brewers
Wafilim Systems
Avebe
tonys chocolonely round
Danone one planet
jde2
Verkade