Vier nieuwe collega's bij team Food
Vier nieuwe collega's bij team Food

Vier nieuwe collega's bij team Food

Het Food team van P2 heeft een upgrade gekregen met de komst van vier nieuwe collega's van links naar rechts: Ammelien, Ellen, Sander en Sophie. Deze enthousiaste professionals brengen een schat aan ervaring en frisse ideeën mee. Hier lees je meer over hun achtergronden, waarom ze voor P2 hebben gekozen en hun eerste indrukken van hun nieuwe werkplek.

 

Wie zijn ze?

Sander heeft zijn hele carrière in de levensmiddelenindustrie gewerkt, altijd met een sterke focus op processen en mensen. Zijn waardevolle ervaringen bij Mars en Coroos, waar hij diverse rollen van projectleider tot productiemanager vervulde, hebben zijn expertise gevormd.

Ellens liefde voor voeding begon al vroeg. Deze passie leidde haar naar een studie Voeding en Gezondheid in Wageningen en een MBA Change management in Manchester. Voor P2 heeft ze verschillende technische en commerciële rollen vervult bij FrieslandCampina, het Rode Kruis, Agrifirm en Arla Foods. Met haar ruime ervaring in de levensmiddelenindustrie, in binnen- en buitenland, weet ze zowel de technische als bedrijfskundige kanten van projecten in verschillende organisaties aan te kaarten. Ze heeft gewerkt aan projecten variërend van verhuizingen, strategie, productinnovaties en van zero-emissie stallen tot korte keten concepten.

Sophie blinkt uit in het verbinden van mensen en partijen rondom een gezamenlijk belang. Met tien jaar ervaring als (duurzaamheids)consultant heeft ze gewerkt aan changemanagement, organisatietransformatie, strategie, innovatie en softwareontwikkeling. Haar passie voor de voedseltransitie ontstond bij Elemental, tijdens een opleiding aan Nyenrode Business Universiteit, en haar werk voor de Healthy Food Coalition.

Ammelien heeft een rijke ervaring in zowel de commerciële als de technische aspecten van de voedingsindustrie. Van category & e-commerce manager bij Pieter Pot tot consultant & projectmanager bij Royal Haskoning DHV. Met academische roots aan de TU Delft en de University of Gastronomic Sciences, combineert ze technische expertise met een passie voor voedsel.

Waarom kozen zij voor P2?

De keuze om naar P2 over te stappen was voor alle vier de nieuwe collega's een weloverwogen beslissing. Ze voelden een sterke aantrekkingskracht tot P2 vanwege de mogelijkheden om bij te dragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem en de dynamische omgeving waarin P2 opereert.

Voor Sander bood P2 de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de diverse en veranderende Nederlandse industrie. Hij werd aangetrokken door de ervaren vakmensen en de expertise op het gebied van projectmanagement en complexe samenwerkingen.

Ellen wilde na de succesvolle lancering van Breaker Zero grotere en complexere oplossingen nastreven met uitdagende samenwerkingsverbanden. Haar zoektocht naar een organisatie waar ketensamenwerking centraal stond, bracht haar bij P2. De informele sfeer, can-do mentaliteit en het ondernemerschap van P2 gaven haar het vertrouwen dat dit de juiste plek was.

Sophie kan zich bij P2 volledig richten op het versnellen van de voedseltransitie. De status van P2 als B Corp, die aantoont dat de organisatie zich inzet voor positieve impact op de samenleving en de natuur, was voor haar een belangrijke motivatie.

Ammelien heeft bij P2 de perfecte plek gevonden om haar studies, ervaringen en interesses te combineren. Ze wilde werken aan project- en procesmanagement in food-gerelateerde bedrijven en organisaties en zo bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem.

Hun eerste indrukken

De eerste indrukken van P2 waren voor alle vier de nieuwe collega's positief en inspirerend.

De bevlogen mensen die met hart en ziel werken aan belangrijke opgaven voor Nederland maken indruk op Sander. Een groot pluspunt vindt hij de gezellige vrijdagen in Utrecht, met name de gezamenlijke lunches.

In de informele sfeer voelt Ellen zich thuis, en als foodie geniet ze extra van de heerlijke gezamenlijke lunches op vrijdag. Haar droomklus is het beschikbaar maken van gezonde voeding voor iedereen, zonder de verdienmodellen in de keten te schaden.

Meteen bij haar start raakte Sophie geïnspireerd door de training projectmanagement, waarin duidelijk werd hoeveel kennis en ervaring P2 heeft in complexe opgaven. Ze is enthousiast om haar kennis en ervaring in te zetten bij P2 en kijkt uit naar haar toekomstige projecten.

De ‘wasstraat’, het meerjarige ontwikkelingsprogramma van P2, wordt door Ammelien gewaardeerd, en ze geniet van de gezellige lunches, interessante activiteiten en het fijne kantoor. Haar collega's beschrijft ze als gedreven professionals met een schat aan kennis en ervaring.

 

Met deze vier nieuwe collega’s is het food team van P2 helemaal klaar om de voedseltransitie een flinke boost te geven. Hun diverse achtergronden en gedeelde passie voor voeding en duurzaamheid zorgen voor een frisse wind en een veelbelovende toekomst bij P2. Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij de voedseltransitie? Drink een kop koffie met ons en ontdek de mogelijkheden.

Bezoek de pagina van ons team hier.