Driedaags Leertraject Verbindend Onderhandelen
Online webinar op 11 februari.
Trainingsdagen op 13 maart, 27 maart en 10 april 2025
We hebben het maximaal haalbare er uitgesleept, meer zat er niet in.
Dit hoor je vaak als onderhandelingen zijn afgerond. Maar is dat zo? Of is er een winnende en een verliezende partij? Of ligt er een compromis op tafel waarmee weliswaar iedereen kan leven maar waarmee niemand echt blij is?
Herkenbaar? Pak het anders aan!
Verbindend Onderhandelen gaat uit van wederzijdse winst. Je denkt vanuit belangen in plaats van standpunten. Je vergroot de taart voor je hem verdeelt. Zo krijg je consensus in plaats van een compromis. Het leertraject is bij uitstek geschikt als je te maken hebt met complexe opgaven en onderhandelingen waar partijen met verschillende belangen aan tafel zitten.
In het leertraject ervaar je hoe mensen reageren in onderhandelingssituaties. Zelfs voor doorgewinterde onderhandelaars is het een eyeopener om te zien hoe sterk mensen denken in standaardpatronen. En hoe moeilijk het is om die patronen te doorbreken. Je ontdekt via theorie en praktijk, en met je eigen cases, hoe Verbindend Onderhandelen ruimte creëert. Er is veel ruimte om je competenties te oefenen tijdens de training. Zo leer je zelf Verbindend Onderhandelen toe te passen in de praktijk.
Het leertraject is gebaseerd op de Mutual Gains Approach (Wederzijdse Winst Benadering), ontwikkeld door Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology.
Voor wie is het leertraject interessant?
- Strategie- en beleidsmedewerkers van overheden en semioverheidsorganisaties die regelmatig bij onderhandelingsprocessen betrokken zijn.
- Managers die voor een opgave staan (in- of extern) waarbij veel partijen betrokken zijn (die misschien al stevige standpunten hebben ingenomen).
- Managers die initiatieven tot stand brengen waarbij meerdere partijen (ook bedrijfsleven) moeten samenwerken omdat zij het initiatief alleen niet kunnen realiseren.
- Projectleiders die zich bezighouden met ruimtelijke opgaven, zoals een gebiedsontwikkeling.
Wil je meer weten? Stuur een mail aan verbindendonderhandelen@p2.nl en wij nemen contact met je op.
Bekijk deze brochure voor meer informatie over het programma en de kosten. Direct aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in.