Keten! in food | 11 april 2019
Hoe transformeer je naar een duurzame organisatie? Tijdens het ‘Keten in Food event’ geven wij een kijkje in de keuken van diverse organisaties die hier mee bezig zijn.
Inspelen op ontwikkelingen
‘Het klimaatakkoord’, ‘Unilever neemt Vegetarische slager over’, ‘Bananenteelt in Nederlandse kassen’ en gemeenten die oproepen tot terugdringen wegwerpverpakkingen: Duurzame thema’s rukken op! Ook de consument eist een duurzamer productieproces met lagere CO2-footprint, minder impact op milieu en meer aandacht voor dierenwelzijn. Ze zijn zich bewuster van de vraag ‘waar komt mijn voedsel vandaan en hoe zijn de producten vervaardigd?’ Voor Food bedrijven brengt dat de uitdaging: hoe jezelf te transformeren naar een duurzame organisatie? Tijdens het ‘Keten in Food event’ geven wij een kijkje in de keuken van diverse organisaties die bezig zijn met hun duurzame transities. Op donderdagmiddag 11 april 2019 staan vanaf 13.30 uur de deuren bij P2 open om met en van elkaar te leren.
Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur Plenaire opening
15.00 uur Parallelsessies, ronde 1
16.15 uur Parallelsessies, ronde 2
17.00 uur Plenaire finale
17.45 uur Afsluitende borrel met hapje
Andreas Oerlemans | dagvoorzitter
Ook deze editie van Keten in Food wordt begeleid Andreas als dagvoorzitter. Hij kan als geen ander het verhaal vertellen en de boodschap overbrengen.
Muriel Arts | Erasmus Universiteit | plenair
Welke invloed heeft een organisatiecultuur in duurzame transities? Erasmus Universiteit heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen strategische verandering richting duurzame waarde creatie en de cultuur van organisaties. De resultaten van dit onderzoek worden met je gedeeld.
Ron Schipper | P2 | plenair
Duurzaamheid betekent het nodige voor de wijze waarop projecten gericht, ingericht, geleid en bestuurd worden. Ron Schipper, auteur van o.a. de boeken ‘Sustainability in project management’ en ‘Duurzaam projectmanagement’, geeft je praktische inzichten op deze werkwijze.
Kirsten van Zandwijk | Coca-Cola | parallelsessie
Coca-Cola heeft stevige duurzaamheidsambities. Om deze doelen te behalen, kan ze niet anders dan samenwerken met andere partijen. Maar hoe betrek je partijen, zoals leveranciers, klanten en consumenten, die hierin een rol spelen? En hoe neem je jouw organisatie mee in de duurzaamheidsdoelen? In een transparante setting werden de duurzaamheidsambities van Coca-Cola in Nederland met al deze partijen tijdens 'OPEN-sessies' besproken. Kirsten van Zandwijk neemt je mee in de overwegingen, de aanpak en de ervaringen van de OPEN-sessies.
Jan Willem Straatsma | Friesland Campina | parallelsessie
Voeding en landbouw, energie en klimaat, circulaire economie! Friesland Campina is al volop in transitie. Daarbij ervaren ze trots maar ook onbehagen. Samen met zowel burgers, boeren, NGO's, kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven werkt Friesland Campina aan duurzaam resultaat. Er is veel vernieuwingskracht beschikbaar welke gebundeld dient te worden. Motto van deze sessie: Hoe gaan we van best practises naar next practises mét schaal.
Danielle van Gestel | TuttiFoodi | parallelsessie
Minder suiker in producten, zoutreductie én bijdragen aan het verspillingsvraagstuk. Start-up TuttiFoodi maakt het mogelijk! Door een nieuwe manier van conserveren waarmee aroma, kleur, smaak en voedingsstoffen van natuurlijke ingrediënten beter bewaard blijven, is start-up TuttiFoodi van waarde voor de transitie van de foodsector. Het naar de markt brengen van zo’n innovatie vraagt om veel lef en ondernemerschap. Niet alleen bij TuttiFoodi zelf, maar juist ook bij de gevestigde foodspelers. Luister mee en ontdek hoe deze ambitieuze start-up de uitdaging aangaat om vernieuwing te brengen in de complexe foodwereld.
Volkert Engelsman | EOSTA | finale
"Verandering is altijd van een trendsettende minderheid uitgaan. We zijn toe aan verandering, en dat vraagt om initiatief en leiderschap." Volkert Engelsman, oprichter en directeur van de ecologische onderneming Eosta en #1 in de duurzaamheid top 100 in 2017, neemt ons tijdens de finale mee in het onderwerp 'welk leiderschap is nodig bij een organisatie in transitie'.
Programma in het kort
Hier staat een overzichtelijke weergave van het programma.
Voor wie?
Dit event is voor iedereen die de volgende stap wil maken in de transitie naar en duurzame organisatie in de keten van voedsel en zich wil laten inspireren door andere organisaties die ook voor deze uitdaging staan of hebben gestaan.
Aanmelden
Deelname aan dit evenement is kosteloos. Als je je aanmeldt, rekenen we natuurlijk wél op je komst. Wil je je nu al aanmelden voor het event? Vul dan onderstaand formulier in.